Starbucks1

Starbucks opent eerste vestiging in Zuid-Afrika

Starbucks opent in april 2016 de eerste vestiging in Zuid-Afrika in de Johannesburg suburb van Rosebank. Dit is bevestigd door Taste Holdings die voor Starbucks als licensee fungeert in Zuid-Afrika.

Starbucks had afgelopen jaar al aangekondigd dat het bedrijf in 2016 de Afrikaanse markt zou betreden. De tweede vestiging zal later in april 2016 worden geopend in the Mall of Africa, 25 km in het noorden van het centrum van Johannesburg.

“De komende twee jaar zullen in Zuid-Afrika 12-15 vestigingen worden geopend” voorspelt Taste Holdings Chief Executive Carlo Gonzaga.

Taste, die ook de franchise rechten bezit van Dominos Pizza in South Africa, is ook in het bezit van de rechten voor Starbucks voor andere Afrikaanse markten. Taste heeft ook daar de eerste keuze en kan eventueel ook van zijn franchise rechten afzien en of eventueel overdragen.

“In onze visie is het mogelijk om ongeveer 150 vestigingen te kunnen openen in Zuid-Afrika” geeft Gonzaga aan maar voegde toe dat ‘Taste’ de tijd zal nemen om de uitbreiding van Starbucks in Zuid-Afrika vorm te geven.

Share this article:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required