Toerisme

Zuid-Afrika heeft vele vormen van toerisme:

Zakelijk toerisme

De zakelijke toerisme markt varieert van het importeren van producten tot het bezoeken van vakbeurzen. Het zakelijk toerisme is de laatste tien jaren sterk gegroeid dankzij de organisatie van belangrijk internationale conferenties en beurzen.  Bijna nergens in de wereld worden er zoveel vakbeurzen georganiseerd als in Zuid-Afrika. De zakelijke markt is voor veel touroperators interessant. Het boeken van hotels en vervoer zijn voor veel touroperators iets waar men dagelijks mee bezig is.

Rugzak toerisme

Jonge avontuurlijke ‘backpackers’ die meer de vrijheid zoeken als het gaat om vervoer en het vinden van interessante en mooie plekjes in Zuid-Afrika vinden stilaan meer aftrek onder de bezoekers van overzee. Je ziet deze ’trekkers’ steeds meer in de binnenlanden van Zuid-Afrika, ver weg van de drukke Zuid-Afrikaanse steden.

Historisch, Cultureel toerisme

Vanwege de rijke diversiteit voorziet Zuid-Afrika ook in veel mogelijkheden voor toeristen en touroperators die meer ook hebben voor het historisch en cultureel Zuid-Afrika. Het onbekende met politieke en koloniale oorlogsverleden maken dat voor velen dit nog een onderontwikkelde markt is. Zuid-Afrika is wat dat betreft uniek op het Afrikaans continent en heeft geen tot weinig concurrentie.

Eco-toerisme

Ongetwijfeld de snelstgroeiende toerisme tak in Zuid-Afrika. Hieronder verstaat men o.a. natuur fotografie, vogels kijken, botanische studies, snorkelen, hiking en bergbeklimmen. De verscheidenheid in nationale en provinciale parken maakt dat deze toeristen een grote keuzemogelijkheid hebben.

Sport toerisme

Sinds 1994 heeft Zuid-Afrika vele sportieve evenementen georganiseerd zoals veel rugby en cricket world cups en onlangs nog het WK voetbal in 2012. Sport en actieve recreatie maken deel uit van ongeveer 2.1% van het BNP, dat is net zoveel als de bijdrage van sport in landen zoals de USA.

Medisch toerisme

De privéklinieken maar ook sommige ‘state hospitals’ trekken veel Afrikaanse toeristen aan voor medische behandeling. 5% van de buitenlandse toeristen komen naar Zuid-Afrika voor medische zaken. Gedurende hun verblijf besteed men meer dan twee keer zoveel als de gemiddelde toerist.

Poser

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required