Beauty en wellness

Bij het toerisme in Zuid-Afrika is sedert een aantal jaren net als in landen als Thailand en Turkije de term ‘wellness vakantie’ een begrip. Het maken van excursies en het zich laten ‘verwennen’ met een ‘spa treatment’ op mooie exotische locaties wordt steeds meer populair in Zuid-Afrika. Maar ook een tochtje door de wijnlanden van Stellenbosch inclusief een spa arrangement met lekker eten en de lekkerste Zuid-Afrikaanse wijnen worden door veel toeristen maar ook veel Zuid-Afrikanen gewaardeerd.

spaZuid-Afrika is ook een groeiende markt voor gezondheidsproducten en luxe machines voor bijvoorbeeld ‘foodprocessing’ en het maken van biologisch ijs en smoothies. Ook mascara voor de donkere huid en bijbehorende beauty producten worden veel verkocht, veelal door de online shops en grote supermarkten.

Nieuwe en innovatieve producten vinden zeker een afzetmarkt in Zuid-Afrika. Moeilijker is het om de juiste distributeur te vinden die verstand heeft van marketing. Hoewel zowel de import en export stijgt neemt de beauty en wellness industrie nog altijd een bescheiden plaats in op de Zuid-Afrikaanse economische ladder. Klik op de factsheet beneden voor meer informatie. Er is gezien de grootte van de bevolking nog veel groei mogelijk voor de slimme innovatieve ondernemer die ook oog heeft voor de diversiteit van de bevolkingsgroepen in Zuid-Afrika inclusief het uiteenlopend bestedingspatroon.

beauty_and_wellness_Factsheet

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required