Internet in Zuid-Afrika

Internet

Door de hoge prijzen en datalimieten heeft nog lang niet iedereen in Zuid-Afrika internet in huis. Je betaalt hier over het algemeen nog per MB. De beste optie, als je toch graag thuis of op kantoor toegang tot internet wil, is de aanschaf van een MTN, Vodacom of Iburst Datacard, die in je laptop past. Hiermee krijg je wireless internet toegang via het telefoonnetwerk en kun je bijna overal waar je in Zuid-Afrika mobiel kan bellen ook internetten. De snelheid verschilt per wijk en gebied. Midden in het centrum en aan het strand is de verbinding vaak snel, soms tot 1,8 Mbps (HSDPA netwerk). In andere wijken moet je het doen met 236 Kbps (3G netwerk). Een Datacard (soort telefoon voor in je laptop) is wel prijzig, je beSouth Africa Electionstaalt voor de aanschaf van de Datacard en koopt dan databundels (hetzelfde als beltegoed) per maand.

Je mobiele telefoon als Datacard modem

Sommige mobiele telefoons hebben ook de mogelijkheid om via het HSDPA of 3G netwerk te internetten. Deze telefoons kun je dan via een datacable op je laptop aansluiten zodat ze (hetzelfde als de datacards) als modem fungeren. Kijk dus eens in de technische handleiding van jouw telefoon of ook jouw telefoon dit kan. Het enige wat je dan nog nodig hebt is de data, die je in de vorm van airtime in de supermarkt kan kopen.

Providers en Prijzen

De prijzen van de Datacard en data kunnen per telefoonwinkel en provider erg verschillen, het is dus vaak zinvol om wat rond te shoppen. De drie beste draadloos internet aanbieders zijn op dit moment: MTN, Vodacom en I-burst. Welke provider voor jouw het meeste geschikt is, hangt af van de snelheid die de provider in jouw omgeving aanbiedt, de prijs die je voor de MB’s wil betalen en de aanschaf prijs van de Datacard. De snelheid van MTN en Vodacom is over het algemeen hetzelfde. I-burst heeft alleen in het centrum van de grote steden een snelle verbinding.

Telefonie

Zuid-Afrika kent twee grote telecomaanbieders, namelijk MTN en Vodacom. Voor de tarieven van bellen en smsen in Zuid-Afrika of naar huis kun je altijd op de websites terecht voor de actuele tarieven:
www.mtn.co.za
www.vodacom.co.za

Handleiding voor goedkoop bellen in Zuid-Afrika

Klik hier voor de link naar de website van Kaapstadmagazine voor de handleiding voor goedkoop bellen in Zuid-Afrika. Hier staan o.a. tips in hoe de de dure roaming tarieven kunt omzeilen.

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required