Social media

Net als in ander opkomende markten is de invloed van social media niet te verwaarlozen. Echter de invloed door of zoals u wsocial-mediailt het beìnvloeden van social media is zo sterk als de reikwijdte van het internet en andere mobiele netwerken. In Zuid-Afrika is het met de  kwaliteit van deze netwerken niet overal goed gesteld. De bereikbaarheid rondom de grote steden is redelijk te noemen terwijl er op het platteland nauwelijks bereik is en daar weinig tot geen gebruik gemaakt wordt van de sociale netwerken.

Uiteraard is de mobiele telefonie een niche markt waar talloze providers op inspringen en de ontwikkeling van social media wordt steeds belangrijker. Ondernemers moeten er wel rekening mee houden dat de reikwijdte van social media op geen enkele wijze vergeleken kan worden met de macht van social media het ´het westen´.

Naast Facebook en twitter zie je ook in Zuid-Afrika  een ontwikkeling van eigen social media zoals Mxit met meer dan 10 miljoen gebruikers in Zuid-Afrika en dat is meer dan Facebook  bijvoorbeeld.  Facebook telt op dit moment 6 miljoen gebruikers en Twitter 1,1 miljoen gebruikers.

Klik hier voor een onlangs verschenen publicatie wat nu als benchmark wordt gebruikt door bedrijven die via social media hun klanten willen bereiken.

facebook users sa

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required