Zuid-Afrika bezoeken

Wat is de beste reistijd in Zuid-Afrika?

Je kunt Zuid-Afrika het hele jaar rond prima bezoeken. Wel is het natuurlijk zo dat de seizoenen zijn omgedraaid, doordat het land op het zuidelijk halfrond ligt. De vraag is daarom of je zin hebt de Nederlandse zomer in te wisselen voor de Zuid-Afrikaanse winter.

Wat de beste reistijd is, hangt vooral af van wat je wilt doen in Zuid-Afrika. Wil je in Kaapstad of Durban op het strand liggen, dan kun je het beste in de Zuid-Afrikaanse zomer, rond de jaarwisseling komen. Maar wil je vooral olifanten en ander wildlife spotten dan is de droge winter in juli en augustus juist de beste tijd om te gaan.

Belangrijker dan het weer zijn de Zuid-Afrikaanse vakantieperiodes. Vooral tussen Kerst en Nieuwjaar, maar eigenlijk ook nog heel januari is het overal stervensdruk. Zuid-Afrikanen hebben dan zelf zomervakantie. En veel Europeanen een tripje naar het warme zuiden boeken tijdens hun gure winter. Ook met Pasen is het in Zuid-Afrika erg druk.

Wat is de beste reistijd voor Kaapstad?

Hierover kan geen twijfel bestaan: van oktober tot eind april. Kaapstad bloeit op zodra de zon schijnt. De wintermaanden rond juli en augustus zijn relatief koud en vooral ook druilerig. De Tafelberg hangt dan de meeste dagen in de dikke grijze regenwolken.

In de zomer kan het soms met veertig graden wat al te heet zijn in Kaapstad. Maar gelukkig vind je er de mooiste stadstranden ter wereld met een zee die in de zomer nog kouder is dan in de winter – een gevolg van waterstromingen afkomstig van de Zuidpool. Het lekkerst is Kaapstad misschien nog wel in november en maart. Iets koeler en minder druk.

Wat is de beste reistijd voor Johannesburg?

Johannesburg, en ook Pretoria, liggen in het zogenaamde Highveld op bijna 1.700 meter boven zeeniveau. In de wintermaanden rond juli kan het er ’s nachts dus letterlijk ijzig koud worden.

Voordeel is wel dat overdag de zon altijd schijnt. In de zomermaanden is het veel warmer in beide steden en omgeving, maar ook natter.

Ga je vanuit Pretoria meer naar het noorden, dan wordt de temperatuur in elk seizoen hoger. Ook daar heb je echter te maken met droge maanden rond de jaarwisseling en natte tijden tegen augustus.

Zakelijk klimaat

Het zakelijk klimaat is ook erg divers en ook erg plaatsgebonden. Men moet met diverse culturen rekening houden en zaken doen met een vrouw of man wil ook nog wel eens verschillend zijn. Waar men in Kaapstad vooral de wijnboerderijen vindt en de stad Kaapstad vooral de aandacht op zich vestigt is in Johannesburg en de laatste jaren ook Durban het kloppend economisch hart te vinden. In Sandton dat in het centrum van Johannesburg ligt is het financiële zenuwcenter van het land en in Durban waant men zich in een ultra modern land met invloeden uit India. Zuid-Afrika zijn vele landen in een lijkt het wel. 11 officiële talen en 48 miljoen inwoners maken Zuid-Afrika tot een smeltkroes dat zijn invloed heeft op de zakelijke cultuur. Het is daarom belangrijk dat zakenmensen eerst de cultuur van Zuid-Afrika bestuderen alvorens meteen zaken proberen te doen. Er is een grote kans dat dit niet meteen lukt terwijl als u zich verdiept in de cultuur en de inwoners van Zuid-Afrika beter voorbereid aan uw werk zult beginnen waarbij u veel waardering ondervind van de Zuid-Afrikanen als u toont dat u geïnteresseerd bent in de inwoners van Zuid-Afrika.

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required