TjingTjingLogo

De beste Zuid-Afrikaanse restaurants in Nederland

Als je kennis hebt gemaakt met de keuken van Zuid-Afrika, wil je het liefst niet meer zonder. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er zijn in Nederland genoeg restaurants die Zuid-Afrikaanse maaltijden op de kaart hebben staan! We noemen er een paar:

De Afrikaanse Savanne

Bij De Afrikaanse Savanne staat de kaart vol met lekkere eetluswekkertjies als Blouberg’se slaai en Bobotie’se pannenkoek, en hoofdgerechten als Mamma se Vis Bobotie, Baie lekker Kluifskottel en Big Five filet steak. Bij De Afrikaanse Savanne kun je ook terecht voor een Zuid-Afrikaanse kookworkshop!

De Afrikaanse Savanne
Sengelsbroeksestraat 41, Luyksgestel

tjing tjing buitenTjing Tjing

Het klinkt een beetje Aziatisch, maar Tjing Tjing is toch echt een Zuid-Afrikaans restaurant. En wat voor een! Op de kaart staan gerechten als struisvogelbiefstuk, springbok en bobotie, maar je kunt er ook uitgebreid braaien. En daarna neem je natuurlijk nog een heerlijk Zuid-Afrikaans dessert zoals Melktert of Malva pudding. Bij goed weer is het uitstekend vertoeven op het kleine maar knusse terras.  Michael Rickets, de kok, is een echte Zuid-Afrikaan en een goede host.

Tjing Tjing
C. Trooststraat 56-58, Amsterdam

 

Viva Afrika

Viva Afrika is het zusje van restaurant De Smaak van Afrika aan de Goudsesingel in Rotterdam. Vooral leuk is de ‘Afrikaans Safari Proeverij’, waarbij je een safari reis door de Afrikaanse keuken maakt. Je krijgt tien Afrikaanse gerechtjes zoals samosa, bobotie en chakalaka, en sluit af met een ‘Afrikaans Grand Dessert’.

Viva Afrika
Goudsesingel 342A, Rotterdam

De Kaapse Kombuis (in hotel De La Frontiere)

Bij hotel/restaurant De La Frontiere in het Limburgse Slenaken staan een Zuid-Afrikaanse en Nederlandse kok in de keuken om de lekkerste Afrikaanse gerechten te bereiden. Probeer de Zuid-Afrikaanse proeverij of geniet van de culinaire a la carte gerechten in combinatie met de lekkerste Kaapse wijnen. ‘Kokkie’ is een ware kunstenaar in de keuken.

De La Frontiere
Grensweg 1, Slenaken

 

Share this article:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required