Sport

Zuid-Afrika is de mondiale leider als het gaat om sport toerisme. Dit kan nog worden uitgebreid als marketing nog beter wordt afgestemd tussen sport toerisme en belangrijke sportevenementen.

Rugby, cricket , voetbal en boksen zijn de populairste sporten in Zuid-Afrika. Maar Zuid-Afrika is ook het land van extreme sporten zoals surfers, snowboarders, rafters, abseilers, bunjee jumpers en skydiven.  Reisorganisaties spelen hier handig op in.

open lucht sportschool soweto

Openlucht fitness park in Soweto

Fitness is ook erg populair in Zuid-Afrika en fitness studio’s vind en overal in Zuid-Afrika, in de steden maar ook in de townships zoals de openlucht sportschool in Soweto. Richard Branson kan gezien worden als grondlegger voor de populaire fitness cultuur in Zuid-Afrika. Hij is door Nelson Mandela zelf gevraagd om deze taak op zich te nemen en Virgin active to exploiteren om de duizenden banen te redden die anders door de teloorgang van de fitnessindustrie verloren zouden gaan.

Maar Zuid-Afrika heeft ook de mooiste golfbanen. Maar het zijn veelal de toeristen en zakenmensen die daar gebruik van maken. Er worden veel ‘golfreizen’ georganiseerd door touroperators.

Zakelijk gezien is Zuid-Afrika ook een grote markt voor bedrijven die willen investeren in de combinatie van sport en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aan kwalitatieve goede sportkleding, sportvoeding, fitness apparatuur en fietsen is veel behoefte in Zuid-Afrika. Ook naar tweedehands maar nog goed functionerend sportmateriaal is veel vraag.

Golfreizen.nu

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required