Sab

Fusie met SABMiller maakt ABInBev tot grootste bierbedrijf ter wereld

De Raad van Bestuur van de Zuid-Afrikaanse biergigant SABMiller schaart zich na een moeilijke beslissing unaniem achter het vernieuwde en finale bod van AB InBev. De Belgisch-Braziliaanse biergroep wordt zo de grootste ter wereld.
Maar erg enthousiast is de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer niet. “We vinden dat het finale cashaanbod van 45 pond per aandeel aan de onderkant zit van de vork die we als aangewezen beschouwden”, luidt het.

De beslissing maakt een einde aan een woelige periode in bierland. Drie dagen geleden verhoogde AB InBev zijn bod van november 2015 van 44 naar 45 pond per aandeel omdat de Britse pond te veel terrein heeft verloren in de nasleep van het Brexit-referendum. Met de unanieme aanbeveling van SABMiller ligt de weg nu open voor de grootste overname in de geschiedenis van de bierindustrie. SABMiller en AB InBev, dat zijn hoofdzetel in Leuven heeft, zijn immers de twee grootste brouwgroepen ter wereld.

Onlangs werd nog bekend dat de top van SABMiller de integratie met AB InBev had stilgelegd, wat ook op de beurzen tot onzekerheid leidde. Nu klinkt het dat raad van bestuur en management constructief zullen blijven werken met AB InBev om de transactie zo snel mogelijk tot een succesvolle afronding te brengen.

AB InBev reageert tevreden. Er is ondertussen aanzienlijke vooruitgang geboekt om de overname overal goedgekeurd te krijgen, luidt het. De Leuvense brouwer zal proactief handelen om zo snel mogelijk de laatste lichten op groen te krijgen. AB InBev verwacht de transactie nog in 2016 rond te krijgen.

Bron: DeMorgen

Share this article:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required