KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal is de op een na grootste economie in Zuid-Afrika . KZN draagt ongeveer 16.5% bij aan het BNP.

Andere grote steden zijn: Durban, Ulundi, Eshowe, Newcastle, Richards Bay
Hoofdstad: Pietermaritzburg
Populatie: 10.6 miljoen
Taal: isiZulu: 78.7%, Engels: 13.3%, isiXhosa: 3.8%, Afrikaans: 1.7%, Ander: 2.5%
Gebied: 93,453 km2
Totale oppervlakte: 7.7% van ZA
BNP: R298,7-billion (2010) (US$40,9bn)
Bijdrage aan BNP : 16.1%
Belangrijkst economische centra: Durban, Richard’s Bay

Deze regio is erg bekend vanwege de hoogwaardige verwerking van aluminium en vervaardiging van aluminium producten. Ook worden er op grote schaal auto onderdelen geproduceerd die veelal voor export zijn bedoeld. Andere economische activiteiten zijn elektronica, engineering, metaal verwerking, petrochemie , hout en vervaardiging van hout producten.

Deze provincie biedt voordelen bij het ondernemen als het gaat om ‘capital intensive manufacturing’, transport, opslag en communicatie, maar ook bij financiële afhandeling  en  business services. Strategisch is de provincie goed gepositioneerd voor AGRO activiteiten zoals landbouw,bosbouw en visserij, verwerking en verpakking van landbouwproducten. Ook is de regio interessant voor toerisme en heeft moderne accommodaties.

KZN mapKZN heeft de hoogste exportcapaciteit en grootste dichtheid als het gaat om industriële activiteiten.  KZN’s economisch structuur is sterk afhankelijk van de ‘manufacturing sector’ een sector die voornamelijk beheerst wordt door de papierindustrie en zogenaamde ‘ferroalloys’ (zoals aluminium) en andere chemische producten. Anders belangrijke subsectoren zijn de automotive sector, fabricage van auto’s en onderdelen, publishing, Voedsel en drank productie, non-electrical machinery, ijzer en staal, hout meubels, textiel en kleding.

De opbloei van KwaZulu-Natal is te danken aan de industriële ontwikkeling  sub-Saharan Africa en de natuurlijke resources, de exceptionele productie capaciteit, goede infrastructuur en uitstekende locaties aan de kust wat veel voordelen biedt.

 

 

De meeste economische activiteiten vinden plaats in de ‘metropolitan area’ van Durban, Pietermaritzburg en Richards Bay. De ‘ongebruikte’ kuststroken worden veelal gebruikt voor de productie van suikerriet, subtropisch fruit en groenten.

Twee havens in KZN, en King Shaka International Airport, dragen er toe bij dat ondernemen in deze provincie interessant maakt. KZN heeft een belangrijke rol bij de toenemende economische rol van Zuid-Afrika wereldwijd.

Interessante links:

Trade & investement KwaZulu-Natal

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required