Coaching & training

Niet voor niets organiseren veel coaching en trainingsbedrijven een training op locatie in Zuid-Afrika. Alles ligt qua locatie binnen handbereik: de grote stad, de woestijn, de jungle en onherbergzaam gebergte. Voeg daarbij een ongelooflijk divers leefklimaat en kleurrijke inwoners en alle ingrediënten voor een leerzame en spannende cursus zijn aanwezig.

Daarbij is Zuid-Afrika voor HR professionals een ware oase van nieuwe indrukken en leermomenten. Om de economie na de afschaffing van de apartheid op de rol te krijgen waren de juiste mensen nodig voor bepaalde banen. Personeelsbeleid was er niet of nauwelijks. Waar andere landen moeite hebben met diversiteitsmanagement lijkt het in Zuid-Afrika geen probleem. Uiteraard was de BEE strategie wel een noodzakelijk kwaad waar men ‘omheen’ moest bouwen. Veel blanken ontvluchten Zuid-Afrika of startten een eigen bedrijf omdat hun eigen functie aan zwarte Zuid-Afrikanen werd gegeven. Een ‘brain drain’ was het gevolg, veel kennis ging verloren wat nog steeds merkbaar is. Er is veel gebrek aan ervaring en buitenlandse bedrijven anticiperen hierop om werknemers in de meest uiteenlopende branches te trainen en ontwikkelen.

Er worden veel beurzen en congressen georganiseerd in Zuid-Afrika waar nieuwe inzichten en ontwikkelingen worden gepresenteerd een binnenlandse maar ook buitenlandse HR professionals worden gepresenteerd.

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required