Vluchten en ticketprijzen

Hier vindt u enkele tips wanneer u op zoek bent naar vluchten naar Zuid-Afrika en de bijbehorende ticketprijzen.

Vanuit Nederland vlieg je het beste met KLM als je een rechtstreekse vlucht wil naar Kaapstad of Johannesburg. De prijzen zijn echter vaak duurder dan andere luchtvaartmaatschappijen die vliegtickets naar Zuid-Afrika bieden. Het loont daarom om de KLM Werelddeal weken goed in de gaten te houden. Maar vaak ben je tussen de € 750 en € 1000 kwijt voor een retourticket.

Emirates is in 2013 door reizigers uitgeroepen tot ‘beste vliegmaatschappij ter wereld’. De prijzen van Emirates vliegtickets naar Zuid-Afrika liggen gemiddeld op € 750 voor een retourticket, maar ze hebben regelmatig acties waarbij ze goedkope tickets bieden. Echter de vluchten naar Kaapstad en Johannesburg gaan via Dubai en de reistijd kan daardoor oplopen tot 20 uur. Voordeel is wel dat vliegen met Emirates betekent dat je – ook als je economy class vliegt – 30kg bagage mee mag nemen, waar dat bij bijvoorbeeld KLM vluchten maar 23kg is. Daarbij is ook het beleid voor het wijzigen van je vliegticket bij Emirates prijstechnisch vaak vriendelijker dan bij andere maatschappijen. Bij veel tickets wordt vaak alleen het verschil in prijs van het oude en nieuwe ticket in rekening gebracht (en dus niet zoals bij de KLM al een behoorlijk standaard tarief van €120 om je ticket te wijzigen, nog los van de nieuwe ticketprijs). Hiervoor moet je wel even de kleine lettertjes lezen, want ook bij Emirates zijn er tickets in de economy class waarbij een wijziging al €100 kost.

British Airways is ook een goed alternatief voor een vliegreis naar Zuid-Afrika. De vluchten naar Zuid-Afrika gaan via Londen, maar de overstap is vaak niet langer dan een uur of twee. Zowel de heen- als de terugvlucht vindt ’s nachts plaats wat voor sommige reizigers interessant is. De prijzen van de BA tickets naar Zuid-Afrika liggen over het algemeen op hetzelfde niveau als KLM.

South African Airways oftewel SAA (www.flysaa.com) is één van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld en bestaat al meer dan 75 jaar. South African Airways staat al jaren bekend als de beste vliegmaatschappij van Afrika. De prijzen voor vliegtickets naar Zuid-Afrika liggen gemiddeld rond €900 voor een retourticket. SAA vliegtmeestal via Frankfurt of München naar Johannesburg, en moet je voor Kaapstad vaak nog een derde keer overstappen als je uit Nederland vertrekt. De meeste grote maatschappijen bieden trouwens vanaf Frankfurt voordelige vluchten naar Zuid-Afrika: dit kan dus een goede opstapplek zijn voor reizigers uit het Zuiden van Nederland of België.

south-african-airways

Turkish Airlines is een nieuwe speler op het platform als het gaat om vluchten van en naar Zuid-Afrika. Turkish Airlines. Ze vliegen zowel vanaf Schiphol als ook vanaf Rotterdam The Hague Airport en  voor € 750 gemiddeld kun je al naar  Kaapstad vliegen. Alle vliegreizen naar Zuid-Afrika gaan via Istanbul en voor Kaapstad moet nog een extra keer getankt worden, waardoor je in Johannesburg nog een uur aan de grond blijft staan. De totale reistijd is daardoor wel beduidend langer en kan oplopen tot 20/24 uur.

Voor reizigers uit Limburg en Vlaanderen is het ook aan te bevelen om de mogelijkheden van Turkish Airlines te bekijken voor goedkope vliegtickets vanaf Brussel naar Zuid-Afrika. Voor reizigers van de Noordelijke Nederlandse provincies geldt dit vanaf Bremen.

Air Berlin is wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze voor je vliegticket naar Zuid-Afrika maar is wel één van de weinige maatschappijen waar je betaalbaar een enkele vlucht naar Johannesburg kunt boeken. Je vliegt dan van Düsseldorf naar Johannesburg via Abu Dhabi. Air Berlin vliegt niet rechtstreeks naar Kaapstad. Daarvoor moet je vanaf Johannesburg met een andere maatschappij doorvliegen.

Indien je voor langere tijd in Zuid-Afrika wil blijven zijn de maatschappij Emirates – zonder tussenstop op Johannesburg – en ook Etihad Airways (Verenigde Arabische Emiraten) en Condo wellicht interessant. Let wel op dat je al over een geldig visum voor Zuid-Afrika beschikt, dit aangezien het voor het verkrijgen van een toeristenvisum noodzakelijk is om bij aankomst in Zuid-Afrika een retourticket te tonen.

Kijk voor de beste prijzen en deals regelmatig op het internet en vergelijk de prijzen. Voorbeelden van sites zijn www.cheaptickets.nl, www.vliegtickets.nl, www.tix.nl, www.orbiville.nl, www.goedkoopstevliegtickets.nl, www.skyscanner.nl, www.ticketspy.nl, www.vliegfabriek.nl, www.paperflies.com  en www.worldticketcenter.nl. Steeds meer sites geven all-inclusive prijzen zodat je niet meer wordt verrast door allerlei extra boekingskosten. Het is altijd handig en aan te bevelen zodra je een goede aanbieding hebt gevonden, om naar de website van de luchtvaartmaatschappij zelf te gaan om te controleren of rechtstreeks boeken misschien nog een goedkoper vliegticket naar Zuid-Afrika oplevert.

Zoek je echt alleen naar het goedkoopste vliegticket naar Zuid-Afrika en maak de reistijd niet zoveel uit. check dan niet alleen vluchten vanaf Schiphol, maar ook vanuit het Belgische Brussel en Duitse plaatsen als Düsseldorf, Keulen, Frankfurt en Bremen.

Indien je vliegdata nog niet definitief vastliggen ga dan naar www.vliegennaar.nl/flight-alert en stel een flight alert in – je geeft dan aan bij welke ticketprijs voor welke locatie je een alert wil ontvangen. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de beste aanbiedingen en goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika.

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required