Wildlife & wilderness

Naast de zakelijke mogelijkheden is er genoeg te beleven in Zuid-Afrika. Naast de interessante steden Kaapstad, Durban en Johannesburg is er natuurlijk een enorm diverse land met ongelooflijke vergezichten. Naast veel culturen kent Zuid-Afrika ook veel verschil in natuur. Je vindt er woestijnen maar ook hooggebergte.

Slechts een handvol landen in de wereld biedt zulke diversiteit aan landschappen: de natuur in Zuid-Afrika varieert van vredige stranden tot torenhoge rotsmassieven, van dorre vlaktes tot woeste kusten en natuurlijk de vele nationale parken met een ongekende dierenwereld.

Natuur in Zuid-Afrika

 

De natuur in Zuid-Afrika is op zoveel plaatsen nog echt ongerept, het kent de grootste diversiteit aan landschappen in Afrika. Het land telt 19 nationale parken en diverse wildparken, het ene gebied nog spectaculairder dan het andere. Daarnaast zijn er steeds meer privéparken die je kan bezoeken tijdens een natuurvakantie in Zuid-Afrika of tijdens een zakentrip. Om de ongerepte natuur optimaal te beleven, is een meerdaagse wandelsafari een aanrader: lees meer over wandelen in Zuid-Afrika. Welke hoogtepunten mag je niet missen tijdens een rondreis? En wat te doen in Zuid-Afrika? Op Naturescanner vind je informatie over de 10 mooiste gebieden in Zuid-Afrika.

The Family

The Family by Devin Finaughty

Mooiste plekken in Zuid-Afrika

Wat zijn de mooiste plekjes in Zuid-Afrika en welke natuurgebieden moet je zien? Er zijn honderden mooie gebieden en plekjes, het is net die verscheidenheid aan natuur die een rondreis of korte trip in Zuid-Afrika zo bijzonder maakt. Wie voor het eerst naar het land reist, kan best beginnen met de grote hoogtepunten, die zijn sowieso echt de moeite waard. Dit is een top 10 van de mooiste plekken in Zuid-Afrika:

• Kaapstad: Tafelberg, Cape Point en Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland
• Tsitsikamma (bij Storms River)
• Kruger Nationaal Park
• Panoramaroute (met Blyde River Canyon en God’s Window)
• Drakensbergen
• Swartbergpas (Oudtshoorn)
• St. Lucia
• Namaqualand
• Augrabies watervallen (Upington)
• Valley of Desolation (bij Graaff-Reinet)

Natuurreis in Zuid-Afrika

Een natuurreis in Zuid-Afrika is makkelijk te plannen. Geen land zo mooi voor een rondreis, heerlijk uitrusten in mooie lodges en de natuur in Zuid-Afrika ervaren tijdens een excursie in de bush, een riviersafari of een game drive op zoek naar de Big Five. Reizen door Zuid-Afrika is gemakkelijk; het land is uitstekend geschikt om zelfstandig te reizen. De doorgaande Zuid-Afrikaanse wegen zijn goed onderhouden en makkelijk te berijden. Overal zijn er tankstations, het aantal hotels en lodges is onbegrensd en een vakantie in Zuid-Afrika is leuk met het hele gezin! Kinderen worden overal goed ontvangen.

Groepsreis in Zuid-Afrika

Verscheidene online touroperators bieden leuke groepsreizen en single reizen naar Zuid-Afrika. Een groepsreis betekent niet altijd dat je alleen de bekende bezienswaardigheden ziet. Er zijn diverse soorten groepsreizen. Bepaal zelf waar je behoefte ligt. Alles is mogelijk in Zuid-Afrika van reizen met een jonge groep mensen tot groepsreizen met veel individuele vrijheid.

Individuele reis Zuid-Afrika

Verscheidene reisorganisaties bieden een individuele reis naar Zuid-Afrika waarbij alles netjes is geregeld. Je hoeft zelf niets meer te doen, alles is al uitgestippeld, van vliegtickets tot accommodaties en huurauto. Toch geniet je van de vrijheid om zelfstandig rond te reizen in dit immense land en ben je niet gebonden aan het strikte reisprogramma van een groepsreis. Een andere manier om zelfstandig door Zuid-Afrika te reizen is het boeken van een reis met bouwstenen. Je bepaalt zo zelf met meerdaagse excursies waar je heen wilt. Je kunt ook een individuele reis op maat laten uitwerken door een lokale reisexpert. Deze helpt je in het uitzoeken van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika.

Beste reistijd Zuid-Afrika

Februari, maart, april en september, oktober en november. Zuid-Afrika is een wereld in één land en dat geldt ook voor het kiezen van de beste reistijd. Van september tot december is het overal aangenaam, aan de zuidkust en Kaapstad koeler en in het hoogveld van Kruger warmer en vooral ook droger. Houd er echter rekening mee dat de Zuid-Afrikanen zelf vakantie hebben in december en januari en de meeste parken en hotels dan volgeboekt zijn. Van januari tot maart is het hoogzomer en erg warm en op het hoogveld ook nog eens erg vochtig. Van april tot september is de natuur op verschillende plaatsen in rust maar begint de Namib juist weer te bloeien. Voor walvissafari’s zijn september en oktober de beste reismaanden.

Zakenreizen

Tijdens uw zakelijk bezoek aan uw Zuid-Afrika heeft u waarschijnlijk weinig tijd om een park te bezoeken of meerdaagse trips te boeken. Maar ook in en rondom de grote steden is van alles te beleven. Rondom Kaapstad is een zakenlunch in Stellenbosch of V&A Waterfront erg aan te bevelen. In Johannesburg is een diner met een mogelijke zakenpartner bij het Kgotla restaurant ook goed voor uw netwerk en een bezoek aan het apartheidsmuseum is een must voor elke beginnende zakenrelatie met Zuid-Afrika. Dit en een bezoek aan Soweto geeft een aardig beeld van de bevolking en de geschiedenis terwijl een bezoek aan Sandton in hartje Johanneburg u versteld zal doen staan van de enorme potentie van Zuid-Afrika. Zaken doen met Zuid-Afrika zonder de geschiedenis te kennen van het land is erg moeilijk. Gun uzelf de tijd om hierin te investeren.

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required