Koken & recepten

De Zuid-Afrikaanse keuken heeft zijn oorsprong in alle uithoeken van de wereld. Vrijwel elk gerecht wijst terug naar het koloniale verleden. Geschiedenis en koken gaan er hand in hand. Bestaat er eigenlijk wel een Zuid-Afrikaanse keuken?

Als je dat aan de culinaire experts vraagt in Zuid-Afrika dan wijzen zij je op een aantal kenmerken die toch wel typerend zijn voor hun keuken, ook al geven zij toe, en zijn er zelfs trots op, dat hun keuken is ontleend aan vele culturen.

De Zuid-Afrikaanse keuken wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken.

Het hoofdbestanddeel van Zuid-Afrikaanse gerechten is vrijwel altijd vlees. Kenmerkend is ook de eenvoud van de gerechten. Opsmuk en liflafjes tref je in Zuid-Afrikaanse gerechten niet aan.

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required