Limpopo

logo Limpopo

Zaken doen in Limpopo

Limpopo grenst aan Zuid-Afrika’s belangrijkste commerciële en industriële provincies zoals Gauteng en andere belangrijke ‘Southern African Development Community’ (SADC) landen. Er is vanuit Limpopo makkelijk toegang tot belangrijke Zuid-Afrikaanse provincies maar ook tot landen zoals Botswana, Zimbabwe en Mozambique.

Deze markten zijn makkelijk bereikbaar via de N1 snelweg en via het spoor dat 124 000 km² bestrijkt.

Er wonen 4,9 miljoen mensen in Limpopo. De hoofdstad van Limpopo Polokwane ligt 300 km ten noorden van Zuid-Afrika’s grootste markten in de ‘Johannesburg-Pretoria industrial complex’ 200 km zuidelijk van de grens met Zimbabwe.

Limpopo is een strategische locatie vol in ontwikkeling. Zo is Polokwane International Airport onlangs aangepast zodat men ook de grootste vrachtvliegtuigen kan ontvangen. Zo ontwikkelt men een belangrijke ‘cargo hub’ die de sub-Sahara markt kan bedienen en Europa. Limpopo werkt nu aan een ‘Industrial Development Zone’ (IDZ) rondom het vliegveld die het mogelijk maakt voor exporteurs van ‘ruwe materialen’ deze te verwerken en te transporteren.

banner limpopo

Toegang tot alle markten wereldwijd

De aanpassing van Maputo haven in Mozambique betekent dat in Limpopo gevestigde exportbedrijven in toenemende mate kunnen gaan gebruiken voor verscheping van hun producten wereldwijd. Maputo haven is voor deze bedrijven de dichts bijzijnde haven. Ongeveer een derde van de logistieke kosten kan hiermee worden bespaard door deze bedrijven. Maputo haven ligt tussen de 300 en 400 km van de grootste mijnen van Limpopo en landbouwgebieden. Durban ligt ter illustratie meer dan 1000 km weg.

Belangrijke info

Klik op de onderstaande documenten voor meer informatie over ondernemen in Limpopo:

BDFM CORPORATE REPORT

Overview_on_Trade_and_Investment_Limpopo_2008-9

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required