Eten en drinken

Invloeden op de Zuid-Afrikaanse keuken

De Zuid-Afrikaanse keuken is de culinaire traditie van de huidige Republiek Zuid-Afrika. Ze wordt gekenmerkt door het grote aantal invloeden van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Enerzijds gaat de Zuid-Afrikaanse keuken terug op de kookkunsten van de inheemse volkeren van Zuid-Afrika zoals de Khoisan, de Xhosa, Zoeloes en de Sotho. Anderzijds hebben de verschillende keukens van de kolonisten en immigranten, maar ook van de slaven en bedienden, een grote invloed gehad op de Zuid-Afrikaanse keuken.

Wijnen

Zuid-Afrika heeft een lange geschiedenis als wijnproducerend land. De VOC-koopman en stichter van Kaapstad Jan van Riebeeck produceerde op 2 februari 1659 de eerste wijn van Zuid-Afrika. Sindsdien is de West-Kaap het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnproductie. De wijnen van het wijngoed Constantia in Kaapstad worden tot ’s werelds beste gerekend.

Zuid-Afrika staat als enige Afrikaanse land in de top tien van zowel wijnproducerende als -exporterende landen.

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required