Import & Export

Zuid-Afrika is in hoge mate afhankelijk van de internationale handel. Ingevoerd worden vooral machines, voertuigen, aardolie en chemische producten. In 2013 werd er voor 99,5 miljard dollar geïmporteerd en de belangrijkste importpartners zijn China, Duitsland, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. De belangrijkste exportpartners zijn China, de Verenigde Staten, Japan en Duitsland. De totale waarde van de export bedroeg in 2013 $ 91 miljard.

fruit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuid-Afrika heeft een grote agrarische sector en is een ‘netto-exporteur’ van landbouwproducten en levensmiddelen. Het grootste volume van de uitvoer wordt bepaald door suiker, druiven, citrusfruit, nectarines, wijn en bladverliezende soorten groenten. Andere belangrijke exportproducten zijn Maïs, diamanten, goud, metalen en mineralen en wol.

Machines en transportmiddelen en bijvoorbeeld make-up bepalen meer dan een derde van de waarde van de invoer van het land. Andere producten die grootschalig worden ingevoerd zijn chemicaliën, industriële producten, en aardolie.

Zuid-Afrika vormt een douane-unie met Botswana, Lesotho, Swaziland en Namibië.

 

 

Share this page:

Signup to our GlobalBizz newsletter

Don't miss out on business benefits and receive our free newsletter.

* indicates required